Verjaardagsbox-Losser wil dat alle kinderen hun verjaardag kunnen vieren.

Ook in de gemeente Losser zijn er behoorlijk wat gezinnen die onder de armoedegrens leven. Die hebben geen geld voor extraatjes. Zelfs het vieren van een verjaardag van een kind zit er soms niet in, het kind kan niet trakteren op school en dat is best schrijnend.

Een verjaardag hoort toch één van de leukste dagen van het jaar te zijn? Dat verdient elk kind.

Hoe werkt de Verjaardagsbox-Losser?

Kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren worden aangemeld door: een consulent van de gemeente, maatschappelijk werk, IB-ers van school, kinderopvang, de Voedselbank en Stichting Leergeld. Zij geven de gezinnen die ervoor in aanmerking komen een formulier waarmee ze hun kinderen kunnen aanmelden. De werkgroep Verjaardagsbox-Losser bestaat geheel uit vrijwilligers. Zij verzorgen de boxen en brengen ze bij de kinderen thuis.

Komt mijn kind in aanmerking voor de Verjaardagsbox?

Als u een inkomen heeft op ongeveer 120% van het bijstandsniveau komt u waarschijnlijk in aanmerking. Hoge schulden kunnen een andere reden zijn voor Verjaardagsbox-Losser om uw kind te helpen. Uw kind moet in ieder geval tussen de 0 en 18 jaar zijn.

Hoe meld ik mijn kind aan?

U kunt zich rechtstreeks bij Verjaardagsbox-Losser aanmelden, via de website, per e-mail of telefonisch. Ook kunnen doorverwijzers zoals; de consulent van de gemeente, maatschappelijk werk, IB-ers van school, kinderopvang, de Voedselbank of Stichting Leergeld samen met de ouder het aanmeldingsformulier invullen. Vervolgens kunt u of de doorverwijzer ervoor zorgen dat het formulier bij ons terecht komt.

Hoe voorkomt Verjaardagsbox-Losser dat mijn omgeving weet dat ik deze box krijg?

We gaan zorgvuldig om met uw privacy. Daar hebben we ook goede afspraken over gemaakt met de mensen waar we mee samenwerken. Zij willen, net als wij, dat uw kind mee kan doen. Uw kind hoeft er zelfs niets van te merken dat Verjaardagsbox-Losser de doos regelt voor u en uw kind. De verjaardagsbox krijgt uw kind niet van Verjaardagsbox-Losser, maar van u!

Wat zit er allemaal in de box?

De verjaardagsbox is een versierde doos vol met feestelijkheden zoals, slingers, ballonnen, traktaties voor school, iets lekkers en een cadeautje voor de jarige.

We hebben twee versies, één voor kinderen van 0 tot 13 jaar en één voor jongeren van 13 tot 18 jaar. Voor de verjaardag bezorgen we de box bij de jarige thuis.

Alle kinderen mogen hun verjaardag vieren!

Een verjaardag hoort toch één van de leukste dagen van het jaar te zijn?